Восени уникнути локдауну не вдасться – Кузін

Читать на русском
Незабаром Україна покине зелену зону і перейде до жовтої. Разом з цим доведеться посилити карантин. Локдаун можливий, але не раніше листопада.
Ігор Кузінфото Радіо Свобода

Незабаром Україна покине «зелену» зону і перейде до «жовтої». Разом з цим доведеться посилити карантин, а пізніше цілком імовірний локдаун.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Ситуація загострюється: чого очікувати від осіннього спалаху коронавірусуСитуація з коронавірусом в Україні почала загострюватись. Коли буде новий спалах COVID-19 та чи варто готуватися до локдауну, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Найближчим часом Україна вийде з «зеленої» зони. Ми будемо змушені впровадити «жовту», де, наприклад, будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів або спортзалів», - сказав Кузін.

За його словами, поки немає конкретної цифри, при якій оголосять посилений карантин, але уникнути локдауну восени не вдасться.

«На моє переконання, що ні. Але якщо ми будемо говорити про «червоний» рівень небезпеки, то він буде не раніше листопада», - уточнив санлікар.

Нагадаємо, раніше у МОЗ анонсували, що локдаун можуть впровадити у листопаді.

В Україні останній місяць знову зростає рівень захворюваності на коронавірус. На минулому тижні країна повернулася до показників, які фіксували ще наприкінці весни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: