Марченко назвав строки старту пенсійної реформи

Читать на русском
У Мінфіні сподіваються на те, що пенсійна реформа стартує вже в 2023-2024 роках. Зараз відомство розробляє документи і шукає способи запуску.
Слово і діло

У Мінфіні сподіваються на те, що пенсійна реформа стартує вже в 2023-2024 роках. Зараз відомство розробляє документи і шукає способи запуску.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко на 7-му Українському фінансовому форумі групи ICU, пише РБК-Україна.

«Ми на порозі пенсійної реформи. Так вийшло, що ми залучилися до цього процесу. І ми шукаємо способи для запуску пенсійної реформи в 2023-2024 роках», - сказав він.

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, Міністерство фінансів бере участь в підготовці пенсійної реформи, оскільки «для запуску пенсійної реформи потрібно буде шукати фіскальний простір».

«Це йде мова про накопичувальне або обов'язковому рівні. І тому саме державний бюджет буде ключовим механізмом перерозподілу», - сказав Марченко.

Міністр нагадав, що зараз йде активна дискусія, в якому форматі відбудеться запуск пенсійної реформи.

Раніше повідомлялося про те, що чиновників спіймали на мільйонних оборудках з пенсіями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: