Резніков озвучив суму, яку Росія витрачає на окупований Донбас

Читать на русском
Утримання окупованих територій Донбасу обходиться Росії до 5 мільярдів доларів на рік, заявив Олексій Резніков.
Олексій Резніковpresident.gov.ua

Утримання окупованих територій Донбасу обходиться РФ до 5 мільярдів доларів на рік. Таким чином, за 7 років вже було витрачено близько 35 млрд доларів.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю Liga.net.

Вихід із глухого кута: як зміниться стратегія деокупації Донбасу та КримуПрезидент України їде до Німеччини та США, в Кремлі пишуть програмну статтю, а міністр МВС Арсен Аваков йде у відставку. Як ці події вплинуть на деокупацію Донбасу та Криму – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Вони (РФ - ред.) витрачають на рік до 5 млрд доларів тільки на донецькому і луганському напрямках. За сім років це 35 млрд доларів. Для країни-бензоколонки ніби і незначні гроші, але і не маленькі», - зазначив він.

Резніков вважає, що якщо російська сторона буде розуміти, що утримувати ці території дуже дорого, а сенсу ніякого немає, то буде шукати варіанти, як з цього вийти.

«Будуть шукати відповідний формат. Тому нам потрібно бути готовими до введення якоїсь міжнародної миротворчої місії, яка забезпечить перехідний період. Інакше росіяни вийти з наших територій просто не погодяться. Звичайно, вони починали з того, щоб розміняти Донбас на Крим. Але Україна ніколи...Жоден президент, хто б ним не був, на це не піде. Це нереально», - додав віцепрем'єр.

Нагадаємо, раніше Резніков заявляв, що президент РФ Володимир Путін фактично визнав «Л/ДНР».

Також він анонсував, що законопроект про перехідний період на Донбасі потрапить у Раду до осені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: