РФ пояснила відмову продовжити роботу місії ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
Росія вирішила не продовжувати мандат місії ОБСЄ на кордоні, оскільки спостерігачі за 7 років нібито не зафіксували жодного випадку перекидання техніки з боку РФ.
фото mid.ru

Росія вирішила не продовжувати мандат місії ОБСЄ на пунктах пропуску Гуково і Донецьк російсько-українського кордону після 30 вересня, оскільки Україна і її партнери не поставилися «з належною повагою» до даного кроку РФ раніше.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ у п'ятницю, 3 вересня.

Бойовики розмістили на Донбасі заборонену військову техніку – ОБСЄОБСЄ зафіксувала озброєння, розміщене в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду районах Донецької області.

У відомстві заявили, що присутність ОБСЄ на кордоні було рішенням берлінської зустрічі міністрів закордонних справ нормандського формату з липня 2014 року і було «жестом доброї волі» з боку Росії.

«Проте українська влада і їхні західні покровителі не поставився до цього кроку Російської Федерації з належною повагою. Оскільки за 7 років своєї діяльності ОБСЄ не зафіксувала жодного факту перекидання з Росії на Донбас військ, озброєнь, боєприпасів або військової техніки, ці країни прагнули використовувати сам факт присутності ОБСЄ на російській території для підтвердження якихось «зобов'язань» Росії в рамках мінських домовленостей», - йдеться в заяві.

МЗС Росії вважає, що робота спостерігачів ОБСЄ у пунктах пропуску Гуково і Донецьк не несла позитивного впливу на процес врегулювання. Москва пообіцяла допомогти їм у завершенні роботи на російській території.

Нагадаємо, в українській делегації ТКГ заявили, що рішення Росії щодо місії ОБСЄ на кордоні порушує пункт 4 Мінського протоколу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: