Ідея Арестовича про перейменування України небезпечна – експерт

Читать на русском
Спільна з РФ історична спадщина, звичайно, лягає на Україну тяжким ідеологічним тягарем, але відмовлятися від нього не варто, вважає експерт
Олесь ДонійLIGA.net

Висловлена радником української делегації в Тристоронній контактній групі Олексієм Арестовичем ідея про перейменування України в Русь-Україну небезпечна і не має нічого спільного з сучасними реаліями.

Про це написав історик і колишній народний депутат Олесь Доній на своїй сторінці в Facebook.

«У команди Зеленського був величезний шанс створити власну центристську ідею. І відсутність інтелектуальних ресурсів призводить до абсурдних ідей перейменування держави Україна на державу Україна-Русь... Ідея небезпечна» - написав експерт.

На його думку, спільна з РФ історична спадщина, звичайно, лягає на Україну тяжким ідеологічним тягарем, але відмовлятися від нього не варто.

«Від історичної спадщини не слід відмовлятися. І Україні слід навчитися дивитися вперед. Загальна історична спадщина з державою-агресорам у період війни - це не стільки культурне підґрунтя, скільки ідеологічний тягар... Русь це частина нашого минулого. Але - не сучасного! Наше сучасне це Україна!» - написав Доній, додавши, що за допомогою таких небезпечних ідей будувати державу не варто.

Нагадаємо, раніше спікер української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович заявив, що Україну потрібно перейменувати, щоб відняти у Росії право на історію і спадщину Київської Русі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: