США виділили гранти для збереження культурної спадщини України

Читать на русском
Посольство США в Україні оголосило результати конкурсу на здобуття грантів у межах програми  зі збереження культурної спадщини.
U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Посольство США в Україні оголосило результати конкурсу на здобуття грантів у межах програми зі збереження культурної спадщини.

Про це повідомляє Посольство США.

Загалом переможцям програми виділять 400 тис. дол. на проєкти збереження культурної спадщини України у Чернівцях, Вінниці та Луганську.

Зокрема, гранти здобув Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича на проєкт збереження Мармурової зали університету 19 століття (363 тис. дол.). Вінницький обласний краєзнавчий музей на проєкт збереження етнографічних об’єктів, пов’язаних з українським композитором 19 століття Миколою Леонтовичем отримає 27 тис. дол. Громадська організація «Вибір» на проєкт документування пам’яток архітектури Луганської області отримає 17 тис. дол.

«Велика реставрація»: які об'єкти увійшли до програмиВизначено 109 об'єктів для програми Велика реставрація. Які пам'ятки потрапили в список – на інфографіці.

Посольство США також оголосило у рамках програми Фонду AFCP конкурс пропозицій на здобуття грантів 2022 року.

«Посольство США в Україні оголошує конкурс пропозицій у рамках програми Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини (Фонд AFCP) 2022 року. Програма Фонду AFCP має на меті збереження історичних будівель та пам’яток, археологічних об’єктів, музейних колекцій, форм вираження традиційної культури, а саме мов корінних народів та ремесел», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Києві зменшується кількість справ про руйнування об'єктів культурної спадщини

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: