Зеленський розповів, з чого почне розмову з Байденом

Читать на русском
Сьогоднішню зустріч з президентом США Джо Байденом президент України Володимир Зеленський почне з питання Донбасу і Криму.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Сьогоднішню зустріч з президентом США Джо Байденом президент України Володимир Зеленський почне з питання окупованих Донбасу і Криму.

Про це повідомляє «Суспільне» в середу, 1 вересня.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

«У нас буде не просто питання-відповідь. У нас буде серйозна зустріч, кілька буде секторів нашої розмови. Складно сказати, з якого саме питання почати. Багато речей, на які хочеться отримати не відповідь, а отримати бачення. Тим більше, що питання не в тому, що запитує Україна і відповідає Америка. Мені здається, що у кожної сторони є питання і відповіді», - сказав Зеленський, зазначивши, що планує почати зустріч з обговорення питань Криму і Донбасу.

Також на зустрічі планують обговорити тему інвестицій.

«Ми подякуємо президенту США за підтримку, вона відчувається в розвитку енергетичної системи України», - сказав президент України.

Крім того, на зустрічі піднімуть питання «Північного потоку-2».

«У нас є болюче питання «Північний потік-2». Якщо він буде добудований, а всі говорять, що він буде добудований, то ми поборемося з тим, як він буде працювати. У разі працюючого «Північного потоку-2», ми хотіли б домовитися про конкретні речі і гарантії з боку США», - сказав Зеленський, підкресливши, що має на увазі нові санкції проти Росії.

Нагадаємо, 31 серпня Зеленський розпочав візит до США. Сьогодні він проведе зустріч з американським президентом Джо Байденом. У Білому домі підтвердили візит українського президента.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: