Кулеба різко розкритикував президента Естонії через слова про євроінтеграцію України

Читать на русском
МЗС України вже висловило своє відверте обурення словами Кальюлайд естонському Міністерству закордонних справ
Дмитро КулебаДумська

Заява президента Естонії Керсті Кальюлайд про те, що Україні для вступу до Європейського Союзу нібито знадобиться не менше 20 років, є абсолютно недоречними та абсолютно неприйнятними.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Трохи понад 20 років тому західні країни таким же менторським тоном говорили литовцям, латишам і естонцям: вам треба 20-30 років для ЄС і НАТО дозріти. Тому, безумовно, мені було дивно чути ці слова від президента Естонії. Я з нею розмовляв до цього і вона була оптимістичною. Я не знаю, що на неї вплинуло на інтерв'ю, але ці заяви не відповідають дружньому характеру наших відносин» - сказав міністр.

Кулеба додав, що МЗС України вже висловило своє відверте обурення словами Кальюлайд естонському Міністерству закордонних справ.

«Ми розчаровані такими заявами та вважаємо їх недоречними. Ми довели цю позицію в МЗС Естонії, послу Естонії в Україні. Вважаємо, що такі речі не повинні звучати від друзів і партнерів», - підкреслив він.

Нагадаємо, президент Естонії в інтерв'ю дала скептичний прогноз про перспективи вступу України в ЄС і НАТО. Також вона не радила інвестувати в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: