В ОПУ назвали причину перенесення зустрічі Зеленського і Байдена

Читать на русском
31 серпня США хочуть повністю зосередитися на подіях в Афганістані, оскільки це останній день евакуаційних заходів
Михайло ПодолякУкраїнська правда

Зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом перенесли на один день, оскільки в США зберігається нестабільність через ситуацію в Афганістані.

Про це розповів радник керівника офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню РБК-Україна.

«Рішення про зустріч президентів 1 вересня, а не 31 серпня абсолютно протокольне і пояснюється, в тому числі й тим, що це останній день евакуаційних процедур з Афганістану» - запевнив він.

Візит Зеленського до США: результат прогнозований ще до поїздкиЗа результатами візиту Володимира Зеленського в США можна очікувати поглиблення українсько-американських відносин. Але щодо ключових питань Джо Байден навряд чи змінить свою позицію.

Подоляк додав, що 31 серпня США хочуть повністю зосередитися на подіях в Афганістані, оскільки це останній день евакуаційних заходів. В принципі, Україну така постановка справи цілком влаштовує.

«Враховуючи непередбачуваність і напруженість ситуації в Афганістані, не може виникати ніяких двозначностей через те, що американській стороні необхідне фокусування на цій темі в цей день» - резюмував він.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джозефа Байдена все ж виявилася перенесена. Нова дата зустрічі - 1 вересня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: