У МЗС прокоментували можливість перенесення зустрічі Зеленського і Байдена через Афганістан

Читать на русском
Через теракт в Афганістані Байден був змушений скасувати низку зустрічей. Але зустріч із Зеленським він скасовувати не буде
Зеленський і БайденФото BBC

Попри трагічні події в Афганістані, де в результаті теракту загинули сотні людей, у тому числі американські військовослужбовці, переносити через це зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом не планується.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Станом на зараз ніяких індикаторів з Вашингтона про можливість перенесення візиту у нас немає. Ще вчора у Вашингтоні тривала дуже активна підготовка до візиту президента України з американського боку» - запевнив він.

Візит Зеленського до США: результат прогнозований ще до поїздкиЗа результатами візиту Володимира Зеленського в США можна очікувати поглиблення українсько-американських відносин. Але щодо ключових питань Джо Байден навряд чи змінить свою позицію.

Нагадаємо, зустріч президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена запланована на 31 серпня.

26 серпня в столиці Афганістану Кабулі сталася серія терактів. Пізніше стало відомо, що за вибухами стоять смертники терористичної організації «Ісламська держава». Кількість жертв серії терактів досягла мінімум 200 осіб.

Президент США Джо Байден віддав наказ Збройним силам Сполучених Штатів готуватися завдати удару по терористах ІДІЛ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: