Байден не виключає нових терактів в аеропорту Кабула в найближчі два дні

Читать на русском
Байден зазначив, що американські збройні сили продовжують евакуацію мирних жителів, попри небезпечну ситуацію.
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден вважає дуже високою можливість нових терактів в аеропорту Кабула. Терористичні атаки можуть відбутися протягом найближчих 24-36 годин.

Про це йдеться в заяві Байдена, яку опубліковано на сайті Білого дому.

Байден зазначив, що 28 серпня зустрічався з командирами американських військ в Афганістані та співробітниками національної безпеки.

«_Ситуація на місці продовжує залишатися надзвичайно небезпечною, і загроза терористичних атак на аеропорт залишається високою. Наші командири повідомили мені, що напад дуже ймовірно в найближчі 24-36 годин... Ми обговорювали удар, нанесений збройними силами США вчора ввечері по терористичному угрупованню ІДІЛ-К в Афганістані. Я сказав, що ми будемо переслідувати групу, відповідальну за напад на наші війська і ні в чому не винних мирних жителів в Кабулі, і ми це зробили. Цей удар був не останнім. Ми продовжимо вистежувати будь-яку людину, причетну до цього жахливого нападу, і змусимо його платити. Коли хто-небудь спробує завдати шкоди Сполученим Штатам або атакувати наші війська, ми відповімо » - заявив він.

Байден зазначив, що американські збройні сили продовжують евакуацію мирних жителів, попри небезпечну ситуацію.

Нагадаємо, що кількість жертв серії терористичних актів в Кабулі, які відбулися 26 серпня, зросла до 200 осіб. Серед них - 13 американських військовослужбовців. Відповідальність за теракти взяла на себе терористична організація ІДІЛ, ворожа США і талібам.

28 серпня США завдали удар по позиції «Ісламської держави» в афганській провінції Нангахар з безпілотника. В результаті був знищений терорист ІДІЛ, який займався плануванням і координацією терористичних атак в регіоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: