Маркарова розповіла подробиці майбутнього візиту Зеленського до США

Читать на русском
Макарова назвала заходи, в яких візьмуть участь президент України і перша леді, а також уточнила тривалість візиту
Оксана МаркароваВідкрите джерело

Підготовка візиту президента України Володимира Зеленського до США, яка велася за активної участі посольства країни в США, вийшла на фінішну пряму.

Про це повідомила посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

«У Вашингтоні президент перебуватиме два дні - 31 серпня та 1 вересня, потім поїздка до Каліфорнії» - зазначила вона.

Маркарова також назвала заходи, в яких візьмуть участь президент України та перша леді.

Візит Зеленського до США: результат прогнозований ще до поїздкиЗа результатами візиту Володимира Зеленського в США можна очікувати поглиблення українсько-американських відносин. Але щодо ключових питань Джо Байден навряд чи змінить свою позицію.

«З уже запланованого у Вашингтоні - зустріч президентів України та США в Білому домі, основні складові цієї зустрічі вже розплановані та узгоджені обома сторонами, зустрічі з керівниками ключових для українсько-американських відносин міністерств, а також дві важливі публічні презентації від президента і першої леді для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів. Крім того, заплановано відкриття Українського дому, а також відвідування знакових для відносин України та США місць Вашингтона» - зазначила вона.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джозефа Байдена все ж виявилася перенесена. Нова дата зустрічі - 1 вересня 2021 року. В Офісі президента назвали причиною перенесення зустрічі ситуацію в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: