Кучма перерахував причини окупації Криму

Читать на русском
Другий президент України Леонід Кучма заявив про те, що окупація Криму сталася тому, що Україна не стала захищатися.
Reuters

Другий президент України Леонід Кучма заявив про те, що «окупація Криму сталася тому, що Україна не стала захищатися».

Про це колишній глава держави заявив в інтерв'ю Українській правді.

«Я б назвав те, що Росія зробила з Кримом, не анексією, а окупацією. Анексія - це ж нібито назавжди, це «відрізали і з'їли», - зазначив Кучма.

А ось окупація, за його словами, це зовсім інше.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

«Це явище тимчасове і ми своє повернемо. Анексією можна лише обурюватися, але як вже доконаним фактом, а проти окупації треба боротися», - розповів він.

Крім цього, за словами колишнього президента, щодо причин, то вони, хоча це може прозвучати як парадокс, діаметрально протилежні: «окупація Криму відбулася тому, що Україна не стала захищатися, а війна на Донбасі розпочалася тому, що ми нарешті почали відповідати окупантам, перейшли до опору».

«Могли й не переходити, звичайно. Могли скласти зброю і задкувати аж до Збруча. І все було б мирно, і не було б війни, і України ніякої не було б. А була б одна велика Малоросія», - сказав Кучма.

Нагадаємо, голова МЗС України Дмитро Кулеба підвів підсумки саміту Кримської платформи. У саміті взяли участь представники майже півсотні держав і міжнародних організацій.

Раніше ми повідомляли, що Кремль назвав Кримську платформу «антиросійським заходом».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: