На місце Кучми є кілька кандидатів – Данилов

Читать на русском
На місце Леоніда Кучми в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі претендують кілька кандидатів.
пресслужба РНБО

На місце Леоніда Кучми в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі претендують кілька кандидатів.

Про це у вівторок, 28 липня, заявив секретар РНБО Олексій Данилов в ефірі телеканалу Україна 24.

Кучма припиняє участь у роботі ТКГ: чи зміниться позиція України в МінськуЗміна учасників ТКГ не вплине на роботу групи, навіть якщо за рішенням Кучми стоять розбіжності з іншими учасниками, вважає експерт.

«Я не можу зараз сказати, хто буде на заміну (Кучмі, - ред.), є кілька варіацій, до тих пір, поки остаточно не буде рішення, я не можу зараз назвати кандидатури. Звичайно, кандидатури були з самого початку, тому що з Леонідом Даниловичем домовлялися, що буде певний період, коли він повинен піти... Зараз йде якраз процес, і повірте, Україна буде представлена ​​дуже потужно, як і досі», - сказав Данилов.

Він підкреслив, що Кучма розбирається в багатьох державних процесах і в подальшому буде ділитися своїм досвідом.

«Леоніду Даниловичу 81 рік, це дуже досвідчена людина, дуже добре розуміє процеси, які відбуваються не тільки у відносинах Україна та Росія, але і відносинах, які відбуваються взагалі в світі... Розуміючи державницьку позицію Леоніда Даниловича, я не вірю, що він взагалі може відсторонитися від цих процесів», - сказав секретар РНБО, висловивши переконання, що Кучма допомагатиме нинішньому президентові Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що представник України на переговорах в Мінську Леонід Кучма не братиме участь в діяльності Тристоронньої контактної групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: