Зеленський запросив Ізраїль приєднатися до Кримської платформи

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Нафталі Беннетом та запросив його приєднатись до Кримської платформи.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Нафталі Беннетом та запросив його приєднатись до Кримської платформи.

Про це повідомляє Офіс президента.

Глава ізраїльського уряду привітав Україну з 30-ю річницею незалежності. Зазначають, що під час розмови президент України розповів про успішне проведення інавгураційного саміту Кримської платформи та запросив Ізраїль приєднатися до спільної декларації.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

«Співрозмовники також обговорили низку актуальних питань двосторонньої співпраці. Зокрема, було приділено увагу проблематиці розвитку торговельно-економічної взаємодії, спрощенню умов для міжлюдських контактів, підготовці до запланованих візитів високого та найвищого рівня, зокрема ізраїльської делегації для участі у заходах до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, усі учасники першого саміту Кримської платформи у понеділок, 23 серпня, схвалили декларацію, яка фіксує невизнання анексії півострова Російською Федерацією. Вони підтвердили відданість суверенітету, політичній незалежності, єдності і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: