У водах Данії завершили укладати труби «Північного потоку-2»

Читать на русском
Укладання труб другої нитки Північного потоку-2 у виключній економічній зоні Данії завершилося в неділю, 22 серпня.
nord-stream2.com by Paul Langrock

Укладання труб другої нитки «Північного потоку-2» у виключній економічній зоні Данії завершилося в неділю, 22 серпня.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Сьогодні, 22 серпня, російське трубоукладальне судно Fortuna перетнуло кордон ВЕЗ Данії неподалік від північно-східної околиці Померанської бухти. У виданні зазначають, що в проєктній компанії Nord Stream 2 AG не коментують цю інформацію.

Важливо також зауважити, що данська ділянка магістралі виявилася найбільш проблемним для проєкту.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

«Влада країни заблокували проходження газопроводу через територіальні води країни і максимально затягнули узгодження маршруту газопроводу через виняткову економічну зону», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 серпня, США впровадили нові санкції проти будівництва «Північного потоку-2» - зокрема, під обмеження потрапили двоє росіян і одне судно РФ.

Американські санкції проти «Північного потоку-2» стали частиною «надзвичайного стану» щодо Росії. Президент США Джо Байден заявив, що даний указ є відповіддю на російські проєкти, які націлені на розширення російського впливу на енергетичні ресурси Європи, що послабить енергетичну безпеку європейських країн, в тому числі України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: