Зеленський і Меркель обговорили Донбас і Північний потік-2: подробиці

Читать на русском
Меркель запропонувала роботу в нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Також вона розділяє побоювання Києва щодо Північного потоку-2.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Сьогодні, 22 серпня, розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського і канцлера ФРН Ангели Меркель з представниками ЗМІ.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Зазначається, що голова держави повідомив, що обговорив з німецьким канцлером питання енергетичної безпеки і російський проект «Північний потік-2».

Насичений серпень: хто зі світових лідерів відвідає Україну і чого чекати від цих візитівВ Україну в серпні приїде Ангела Меркель. Також кілька світових лідерів підтвердили участь у Кримській платформі.

Згідно зі словами Меркель, Берлін «серйозно ставиться» до побоювань України щодо газопроводу. Вона вважає, що транзит газу через нашу країну повинен тривати і після 2024 року. Німеччина вітатиме переговори з даного питання і підтримає їх.

Водночас, пріоритетною темою переговорів з Ангелою Меркель було питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі, зазначив Зеленський.

Зустріч Президента України та Федерального канцлера ФРН з представниками ЗМІУкрінформ

Меркель заявила, що вона виступила з пропозицію подальшої роботи в «нормандському форматі», в тому числі на вищому рівні. Український президент додав, що Київ підтримує дану ініціативу.

Зеленський також наголосив, що українська сторона наполягає на реалізації режиму припинення вогню на Донбасі, обміні ув’язненими особами і відкритті КПП, роботу яких блокують сепаратисти.

Нагадаємо, що 22 серпня Ангела Меркель прибула в Україну для зустрічі з Володимиром Зеленським.

Раніше ми повідомляли, що президент Росії Володимир Путін в ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 20 серпня заявив, що Україна нібито планує вийти з Мінського процесу і зажадав від глави ФРН «натиснути» на Київ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: