Міністри енергетики України, США та Німеччини обговорили «Північний потік – 2»

Читать на русском
Міністри енергетики України, США та Німеччини обговорили загрози для енергетичної безпеки України та Європи від газопроводу Північний потік – 2.
Фото з відкритих джерел.

У Києві міністри енергетики України, США та Німеччини обговорили загрози для енергетичної безпеки України та Європи від реалізації проекту будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

Як інформує пресслужба Міненергетики, Герман Галущенко, Петер Альтмайєр та Дженніфер Гренголм зустрілися в ході роботи Кримської платформи.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«Стосовно «Північного потоку-2», ми виходимо з тої позиції, яка вже задекларована і була озвучена президентом України. Не можна дозволяти Російській Федерації використовувати газ як зброю», - пояснив Герман Галущенко.

Міністри обговорили можливість забезпечення постачання газу в Європу, важливість продовження транзиту українською ГТС і кроки, які забезпечать гарантії транзитного потенціалу.

Крім того, учасники зустрічі обговорили застосування Третього енергетичного пакету та питання усунення монополії «Газпрому на європейському ринку». Нагадаємо, вчора Володимир Зеленський і канцлера Ангела Меркель обговорили «Північний потік-2».

За словами Меркель, Берлін «серйозно ставиться» до побоювань України щодо газопроводу». Транзит газу через нашу країну повинен тривати і після 2024 року.

Як відомо, газопровід «Північний потік-2» добудують у серпні. Раніше США та Німеччина офіційно домовилися, що проєкт буде завершений, але ухвалили декларацію для України

Що гарантували західні партнери, як на це відреагували в Україні та Росії, розібралося «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: