Байден прокоментував нові санкції проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Байден заявив, що даний указ є відповіддю на російські проєкти, які націлені на розширення російського впливу на енергетичні ресурси Європи.

Американські санкції проти «Північного потоку-2» стали частиною «надзвичайного стану» щодо Росії.

Відповідний указ підписав президент США Джо Байден, повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден заявив, що даний указ є відповіддю на російські проєкти, які націлені на розширення російського впливу на енергетичні ресурси Європи, що послабить енергетичну безпеку європейських країн, в тому числі України.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

«Я видав розпорядження про вжиття додаткових заходів щодо низки російських експортних енергетичних трубопроводів у зв'язку з надзвичайною загрозою національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США, котру створює шкідлива ​​зовнішня політика уряду Росії», - зазначив Байден.

Нагадаємо, в п'ятницю, 20 серпня, США запровадили нові санкції проти будівництва «Північного потоку-2» - зокрема, під обмеження потрапили двоє росіян та одне судно РФ.

17 серпня 2021 року стало відомо, що вже на наступному тижні планується завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2». Очікується, що російський газопровід буде добудований напередодні Дня Незалежності України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: