Зеленська заявила, що в школах має бути урок медіа-грамотності

Читать на русском
Перша леді вважає, що школярів потрібно вчити інформаційній гігієні - що можна, а що не можна робити в Інтернеті та яку інформацію про себе можна оприлюднювати.
Офіс президента України

Перша леді України Олена Зеленська на Київському саміті перших леді та джентльменів заявила, що навчати дітей інформаційній гігієні потрібно зі шкільних років.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Мені здається, ми повинні навчити дітей цифровій гігієні так само, як свого часу навчили їх звичайної гігієни. Ми повинні їм розповісти про те, що можна, а що не можна робити в Інтернеті, яку інформацію про себе можна оприлюднювати. Також потрібно навчити дітей користуватися інформацією. Мені здається, було б справедливо в школі окремим уроком, можливо. Діджитал всюди, це повинна бути одна з навичок, які діти отримують у школі, і чим раніше, тим краще», - сказала Зеленська.

Вона додала, що особливу увагу також треба приділяти літнім особам, адже вони частіше за всіх потрапляють в інформаційні пастки через свою довірливість і довірі ЗМІ.

«Треба допомогти захистити їх від хибної та непотрібної інформації», - підкреслила Зеленська.

Два роки і три місяці роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПрезидент Володимир Зеленський виконав за місяць вісім обіцянок, провалив – чотири, і дав чотири нових.

При цьому, Зеленська заявила, що всі люди так чи інакше стають жертвами інформаційних атак у найбільш емоційно вразливі моменти в частині Інтернету і діджиталізації. Перша леді навела приклад паніки на початку пандемії, коли не всі люди правильно оцінювали інформацію з Інтернету і не могли визначити фейки.

Раніше ми повідомляли, що дружина президента Зеленського збирає у Києві саміт перших леді та джентльменів 23 серпня.

Нагадаємо, що Олена Зеленська запустила україномовні аудіогіди в Туреччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: