Школярі споживають цукру втричі більше за норму – Ляшко

Читать на русском
Українські школярі в середньому споживають 67 грамів цукру на добу. Це набагато більше за норму.
Віктор Ляшкофото Главком

Українські школярі в середньому споживають 67 грамів цукру на добу. Це перевищує норму у три рази.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час першого Регіонального форуму «Реформа шкільного харчування» у Бучі Київської області 13 серпня, передає Укрінформ.

Для шкіл оновили норми харчування: що зміниться в меню учнівКабмін затвердив нові норми харчування у школах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з 1 вересня 2021 року. Для учнів зменшили кількість цукру і заборонили сосиски.

«При рекомендованих 25 грамах, діти до 3-х років уже споживають у нас близько 50 грамів цукру на добу. Збільшується споживання майже в два рази. Якщо ми говоримо про шкільний вік, то в середньому діти у нас споживають 67 грамів цукру. Тобто, вже аж в три рази перевищення. Це приходить з солодкими газованими напоями, яких достатньо велика кількість, низька фізична рухливість до цього. І це призводить до того, що у нас ожиріння у дітей. Наприклад, 12% юнаків і 8% дівчат мають ожиріння у віці від 11 до 17 років. Саме в шкільний період», - сказав Ляшко.

Він нагадав, що з вересня з'явиться нове меню у школах, яке показує, що здорове харчування - це не тільки корисно, але й смачно і різноманітно.

Нагадаємо, в Україні розпочато реформу шкільного харчування. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: