Дружина Зеленського збирає у Києві саміт перших леді та джентльменів

Читать на русском
У Києві 23 серпня вперше в історії України відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів.
фото Facebook / Олена Зеленська

Напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, в столиці вперше в історії відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Організовує захід перша леді Олена Зеленська.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у п'ятницю, 23 липня.

У товаришах немає згоди: що дав Україні саміт НАТО в БрюсселіСаміт Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 14 червня 2021 року не можна вважати проривним для України.

Як повідомляється, в рамках саміту подружжя світових лідерів разом з українськими та міжнародними експертами обговорять важливі виклики, що стоять перед країнами світу у зв'язку з пандемією COVID-19.

Зокрема, мова йде про доступ до медичних послуг та впровадження програм ментального здоров'я, майбутнє системи освіти, забезпечення рівних можливостей та подолання дискримінації.

Олена Зеленська висловила надію, що «саміт започаткує гарну традицію і нову платформу для обговорення актуальних викликів, які стоять перед нашими країнами».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що ініціатива першої леді України дозволить регулярно обмінюватися досвідом, а також координувати зусилля в здійсненні спільних проектів.

Нагадаємо, в цьому році в Україні відзначають 30-ту річницю Незалежності. На урочистості запрошено ряд світових лідерів, які також приєднаються до роботи Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: