Олена Зеленська запустила україномовні аудіогіди в Туреччині

Читать на русском
Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди в Туреччині – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.
Олена Зеленська

Під час робочого візиту президента України до Турецької Республіки перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди в Туреччині – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.

Як інформує ОПУ, церемонії запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган.

Благодійна діяльність перших леді УкраїниМайже всі дружини українських президентів займалися благодійними проектами. Ми розібралися, хто творив добро непублічно, а хто примудрився потрапити в гучні скандали.

«Це вже четвертий та п’ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у межах ініціативи. Ми продовжуємо поширювати українську мову у світі», – сказала Олена Зеленська.

Також цього року в Туреччині планують відкрити україномовні аудіогіди у музеї Святого Миколая (м. Демре), в Археологічному музеї (м. Анталія) та в музеї Мевляни (м. Конья).

Згідно з даними пресслужби, у 2021 році також планується запуск аудіогідів у Лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Перша леді Олена Зеленська під час візиту до Сполучених Штатів Америки в 2019 році ініціювала проект зі створення українськомовних аудіогідів у найбільших музеях світу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: