Кримська платформа: Зеленський запросив Росію приєднатися

Читать на русском
Зеленський додав, що за підсумками роботи саміта планують підписати декларацію, де буде рядок і для підпису представника РФ.
фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський запросив Росію приєднатися до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму.

Про це Зеленський повідомив на заключному виступі саміту Кримської платформи.

«Я подумав, що Російська Федерація, яка, звісно, не брала участь у саміті, але так активно обговорювала, коментувала, реагувала, була настільки активною, що склалося враження, ніби вона повноцінний учасник Кримської платформи. Якщо цей майданчик настільки цікавить її, ми запрошуємо Російську Федерацію приєднатися до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму та виправлення її історичної трагічної помилки», - зазначив український президент.

Перший саміт Кримської платформи – трансляціяІнавгураційний саміт Кримської платформи 23 серпня в Києві. Трансляція наживо. За підсумками роботи саміту планують підписати хартію або декларацію.

Також, він додав, що за підсумками роботи саміта планують підписати декларацію, де буде рядок і для підпису представника РФ.

«Я обіцяю, що в декларації саміту, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника Російської Федерації. Скоріш за все, цей підпис буде на останньому саміті Кримської платформи в Ялті», - додав Зеленський.

Нагадаємо, що у понеділок, 23 серпня, в Києві розпочав роботу інавгураційний саміт Кримська платформа, який офіційно запустить перший міжнародний формат з питання деокупацію Криму.

Раніше ми повідомляли, що Кремль назвав Кримську платформу «антиросійським заходом».

Окрім цього, наші аналітики вивчили на якому рівні будуть представлені держави-учасники та яка мета заходу.

Також «Слово і діло» писало, хто зі світових лідерів відвідає Україну в серпні і чого чекати від цих візитів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: