Кулеба назвав головну мету саміту Кримської платформи

Читать на русском
За словами міністра, Кримська платформа, на яку приїде чимало учасників, дозволить наростити тиск на Кремль
Дмитро Кулеба24 канал

Запланований на 23 серпня установчий саміт Кримської платформи в Києві повинен посприяти виробленню єдиної позиції щодо окупованого Російською Федерацією Криму і закласти основи для вигнання Москви з півострова.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами міністра, Кримська платформа, на яку приїде чимало учасників, дозволить наростити тиск на Кремль. Нинішні учасники складуть ядро платформи, яке постійно поповнюватиметься.

Кримська платформа: яка мета саміту та на якому рівні будуть представлені учасникиНа саміті Кримської платформи будуть представники близько 40 країн і міжнародних організацій. Детальніше про захід – на інфографіці.

«Ми виведемо Росію з «глухого кута» і з Криму. Це ж політика. І є два вибори завжди в політиці: або ти сидиш і нічого не робиш, чекаєш, «поки півень свисне», або ти всіляко допомагаєш «півню свиснути». Ось і все! Це стратегія, перевірена історією», - заявив Кулеба.

Нагадаємо, що в Україну почали прибувати учасники саміту. У суботу, 21 серпня, в Україну прибув прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі. Він візьме участь в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня.

Замість міністра закордонних справ Німеччини Хайко Мааса на саміт прибуде міністр економіки та енергетики Петер Альтмайер.

Зазначимо, що свого представника на саміті змінили також США. Замість міністра транспорту Пітера Буттіджіча делегацію Сполучених Штатів очолить міністр енергетики Дженніфер Гренхолм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: