Меркель пояснила причини відсутності на Кримській платформі

Читать на русском
Одноденний візит Ангели Меркель в Україну є прощальним в ролі федерального канцлера Німеччини.
фото з відкритих джерел

Канцлер ФРН Ангела Меркель запевнила, що її відсутність на саміті Кримської платформи 23 серпня не свідчить про бажання догодити Росії, а заміна представника Німеччини пов'язана лише з подіями в Афганістані.

Про це вона сказала 22 серпня в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи свідчить її неучасть у саміті про те, що Німеччина намагається догодити Росії.

«Ні, це не говорить про це. Я чітко сказала, що анексію Криму ми вважаємо порушенням міжнародного права. Тут нічого не змінилося», - заявила Меркель на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

При цьому Меркель пояснила, чому в Україну на саміт не приїде міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

«Ми говорили про те, що приїде на Кримську платформу наш міністр закордонних справ, і днем ​​раніше я приїду. Те, що наш міністр зараз не приїде, не пов'язане з нашими відносинами з Росією, а лише з тим, яка ситуація склалася зараз в Афганістані. Тому ми зараз відправляємо сюди нашого міністра енергетики та економіки, який має такий же ранг, як міністр закордонних справ», - наголосила вона.

Також німецький канцлер додала, що її візит в Україну є прощальним в ролі федерального канцлера Німеччини

«Мені моїм візитом, який відбувається близько до «Кримської платформи», йшлося про те, щоб мати можливість обговорювати і питання Мінських домовленостей, і «нормандського формату». Таким чином, це такий прощальний візит. Напевно як федеральний канцлер я вже не приїду», – сказала Меркель на пресконференції після зустрічі віч-на-віч із президентом України Володимиром Зеленським.

Зазначимо, що 21 серпня посол Німеччини в Україні Анка Фельдхузен повідомила, що на установчому саміті Кримської платформи Німеччину представить федеральний міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр, який є довіреною особою Ангели Меркель.

Нагадаємо, що 22 серпня Ангела Меркель прибула в Україну для зустрічі з Володимиром Зеленським.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський і Меркель обговорили Донбас і Північний потік-2.

Також, Зеленський заявив, що розраховує на постачання зброї з Німеччини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: