Кремль розкритикував санкції Зеленського проти російських ЗМІ

Читать на русском
Своїм указом Зеленський ввів в дію рішення РНБО, яке, серед іншого, передбачає блокування веб-ресурсів vedomosti.ru та mk.ru.
Фото: EPA

Президент Володимир Зеленський ввів санкції проти російських ЗМІ. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав це «удушенням свободи слова» на території України.

Про це йдеться у коментарі Пєскова, який наводить видання Інтерфакс.

Зазначається, що своїм указом Зеленський ввів в дію рішення РНБО, яке, серед іншого, передбачає блокування веб-ресурсів vedomosti.ru та mk.ru.

При цьому, українські санкції проти російських «Московського комсомольця» і газети «Ведомости» прес-секретар Володимира Путіна назвав «ще одним кроком на шляху удушення свободи слова» і «зачисткою від незручних і некомфортних інформаційних потоків».

Росія знову розширила санкції проти УкраїниРосійський уряд розширив список громадян України, щодо яких вводять економічні санкції. Кількість людей збільшилась зі 849 до 922.

Зазначимо, що Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти ряду осіб, серед яких нардеп Андрій Деркач і глава бойовиків ОРДЛО Денис Пушилін, а також юридичних осіб, в тому числі російських ЗМІ.

Нагадаємо, що Кремль назвав Кримську платформу «антиросійським заходом».

Раніше ми повідомляли, що у Москві пройшли протести журналістів за свободу ЗМІ, є затримані.

Також нагадаємо, що президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти ряду осіб, серед яких Анатолій Шарій, народний депутат Андрій Деркач, Ігор Гужва, сайт Страна.ua і пов'язані з ними особи і компанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: