За свободу ЗМІ: у Москві пройшли протести журналістів, є затримані

Читать на русском
Журналіста Олександра Горохова затримали першим, майже відразу ж після того, як він розгорнув плакат «Вільна журналістика, а не ось це ось все».
фото: BBC

У Москві біля будівлі ФСБ Росії минулої доби, 21 серпня, пройшли пікети журналістів на захист свободи преси і проти визнання ЗМІ «іноземними агентами».

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Зазначається, що поліція загалом затримала шістьох осіб.

При цьому, мітингуючі журналісти тримали в руках плакати з написами «Журналістика – не злочин», «Ви боїтеся правди».

Журналіста «Медіазони» Олександра Горохова затримали першим, майже відразу ж після того, як він розгорнув плакат «Вільна журналістика, а не ось це ось все». Незабаром його відпустили, попередивши про можливий штраф.

Журналіста Олександра Горохова затримали першим, майже відразу ж після того, як він розгорнув плакат «Вільна журналістика, а не ось це ось все».
Радіо Свобода

Усіх затриманих журналістів викликали на судові засідання за звинуваченням у порушенні правил проведення протесту – це адміністративне правопорушення, яке може призвести до штрафів у розмірі до 270 доларів для кожного із них.

Зазначимо, що 20 серпня Мін’юст Росії вніс до списку ЗМІ – «іноземних агентів» телеканал «Дождь» і видання «Важные истории», співдружність журналістів «Четвертая власть» потрапило в список неурядових організацій – «іноземних агентів» 21 серпня.

РНБО запроваджує санкції проти Шарія, Гужви та ДеркачаРада національної безпеки і оборони України запропонувала запровадити санкції проти Анатолія Шарія, головного редактора Страны Ігоря Гужви та народного депутата Андрія Деркача.

Внесені в цей список також і сім осіб – представників цих видань.

Водночас, у редакції телеканалу «Дождь» заявили, що планують оскаржити рішення.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 20 серпня про введення санкцій проти ряду осіб, серед яких Анатолій Шарій, народний депутат Андрій Деркач, Ігор Гужва, сайт Страна.ua і пов'язані з ними особи і компанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: