РНБО не приймає санкції, як політичні рішення – Данилов

Читать на русском
Данилов додав, що в РНБО готові протидіяти спробам скасувати через суди рішення про введення санкцій.
Олексій ДаниловFacebook

Всі рішення про введення санкцій проти юридичних і фізичних осіб в Україні та за її межами, які приймає Рада національної безпеки та оборони України, є обґрунтованими, а не політичними.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я хотів би, щоб ми з вами розуміли, що ми не приймаємо політичних рішень. Ми приймаємо юридичні рішення. Між ними є велика різниця. Це комусь хочеться назвати рішення Ради нацбезпеки та оборони суто політичними. Ми працюємо виключно в межах своєї компетенції, виключно в рамках Конституції, виключно в межах того законодавства, яке існує сьогодні в нашій країні. Звичайно, це не всім подобається. Не всі до цього звикли» - сказав він.

Данилов додав, що в РНБО готові протидіяти спробам скасувати через суди рішення про введення санкцій.

«Ми розуміємо, про що йде мова. Щобільше, ми розуміємо, які люди це оскаржують. Сказати, що для нас це була якась несподіванка - це не відповідає дійсності. Ми розуміли, що вони будуть захищатися. Люди, які тривалий проміжок часу знущалися з нашої країни, робили дуже неприємні речі взагалі для розвитку нашої країни, вони, звичайно, повинні захищатися, тому що вони мають великі статки, вони звикли відчувати себе так в нашій країні, як вони відчували себе при президентах, які були до цього, і вони вважали, що їм за це нічого не повинно бути» - пояснив секретар РНБО.

Нагадаємо, 20 серпня 2021 року РНБО запропонувала ввести санкції проти Анатолія Шарія, головного редактора «Страны» Ігоря Гужви та народного депутата Андрія Деркача. Також під санкції потрапили безпосередньо ресурси Шарія та інтернет-видання «Страна».

Президент України Володимир Зеленський 21 серпня підписав указ про надання чинності рішенню РНБО, яке було прийнято на засіданні напередодні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: