Провальна робота російської дипломатії: у МЗС відреагували на нові санкції РФ

Читать на русском
У МЗС наголосили, що жоден тиск з боку РФ не зупинить послідовну політику України з протидії російській агресії.
фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України висловлює протест проти розширення переліку українських фізичних осіб, стосовно яких російським урядом запроваджуються санкції.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Зазначимо, що у Міністерстві закордонних справ назвали розширення списку українців, які перебувають під санкціями Росії, продовженням російської агресії проти України.

«Цей протиправний крок є продовженням РФ агресії проти України в усіх її формах і проявах. Цього разу до переліку були включені не лише народні депутати та представники громадського суспільства, але й представники українського дипломатичного корпусу. Розглядаємо такі агресивні дії Росії як кроки відчаю від провальної роботи російської дипломатії на міжнародній арені, провокацію напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи», - заявили у МЗС.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

У МЗС наголосили, що жоден тиск з боку РФ не зупинить послідовну політику України з протидії російській агресії.

Там зазначили, що українська сторона залишає за собою право вжити відповідних заходів реагування відповідно до норм та принципів міжнародного права та підкреслили, що «агресивні кроки держави-окупанта не залишиться без відповіді».

При цьому, МЗС України підтримує рішення США щодо запровадження з 20 серпня додаткових обмежувальних заходів проти РФ, пов’язаних із застосуванням хімічної зброї проти російського опозиційного діяча Олексія Навального.

Нагадаємо, що минулої доби, 20 серпня 2021 року, Росія ввела санкції проти глави МЗС Дмитра Кулеби , секретаря РНБО Олексія Данилова та ще 71 українця, серед них нардеп Дубинський, екс-нардепи Савченко і Лещенко та інші.

Раніше ми повідомляли, що на саміті ЄС, який пройшов у Брюсселі 24-25 червня, лідери країн Євросоюзу продовжили до 2022 року економічні санкції проти Росії, які були введені у 2014-му у зв'язку з окупацією Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: