Росія знову розширила санкції проти України

Читать на русском
Російський уряд розширив список громадян України, щодо яких вводять економічні санкції. Кількість людей збільшилась зі 849 до 922.
Фото iStock

Російський уряд розширив список громадян України, щодо яких вводять економічні санкції. Кількість людей збільшилась зі 849 до 922.

Відповідну постанову №1370 від 20 серпня 2021 року оприлюднено сайтом правової інформації Російської Федерації.

Уряд Російської Федерації ввів санкції проти секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та уповноваженої із захисту прав людини Людмили Денисової. Крім цього, ще близько 70 відомих українців потрапили до санкційного списку.

Загалом перелік фінансових і господарських обмежень Росії проти державних діячів з України розширився з 849 до 922 осіб.

Зазначимо, що санкції передбачають блокування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії й заборону на перерахування коштів за межі території РФ.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на своїй сторінці у facebook написав, що вважає санкції найвищою відзнакою своєї роботи.

«Кремль запровадив санкції щодо Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Вважаю це найвищою відзнакою і найкращою оцінкою нашої спільної роботи у відстоюванні національних інтересів нашої держави», – йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ж вважає такі обмеження помстою за Кримську платформу.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

«Росія внесла мене в свій санкційний список. Хоча зазвичай міністрів закордонних справ санкціями намагаються не чіпати, щоб зберігати бодай якийсь канал для діалогу. Але тут їм геть допекло. Росія обіцяла, що помститься за Кримську платформу. І Росія помстилася мені. Росія не зупинить ані мене, ані усіх нас в Україні і за кордоном, кого об’єднала Кримська платформа», – пише Кулеба.

Нагадаємо, на саміті ЄС, який пройшов у Брюсселі 24-25 червня, лідери країн Євросоюзу продовжили до 2022 року економічні санкції проти Росії, які були введені у 2014-му у зв'язку з окупацією Криму.

4 вересня російський уряд розширив санкції проти України. До списку, серед інших, потрапили п'ятий український президент Петро Порошенко та ексдепутат ВР Святослав Вакарчук.

3 липня Росія ввела чергові санкції проти України. Так, Москва значно розширила перелік продукції, яка заборонена до ввезення в Росію з української території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: