Україна може втратити транш ЄС: які причини

Читать на русском
Незважаючи на те, що Україна виконує умови Євросоюзу, вона може втратити транш у 600 мільйонів євро. Програма макрофінансової допомоги ЄС закінчується 14 вересня.
Ілюстративне фотоhttps://dilo.net.ua/

Україна може втратити транш у 600 мільйонів євро, якщо не вирішить ситуацію з МВФ до 14 вересня. Це незважаючи на те, що Україна виконує умови Євросоюзу.

Про це сказав в інтерв'ю віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Він нагадав, що програми макрофінансової допомоги ЄС пов'язані із програмами МВФ.

«Що стосується, власне, макрофінансової допомоги - всі основні умови Україною виконано. Інше питання, як відбуваються переговори з МВФ. Програма макрофінансової допомоги ЄС закінчується 14 вересня, до цього всі рішення мають бути прийнятими», - заявив віце-президент ЄК.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

Домбровскіс уточнив, що після цієї дати продовжити програму допомоги ЄС для України не зможуть.

«Там терміни є дуже чіткими. Питання - як скоординувати роботу з МВФ, щоб устигнути виділити другий транш», - відзначив він.

Водночас, сьогодні, 23 серпня, стало дієвим рішення МВФ про розподіл 650 млрд доларів країнам-членам. Україна отримала з них 2,7 млрд доларів.

Очікується, що у вересні в Україну приїде місія МВФ з метою проаналізувати виконання програми.

Нагадаємо, що у Зеленського розповіли, на що витратять 2,7 млрд доларів від МВФ.

При цьому, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна виконала всі умови для отримання другого траншу від Євросоюзу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: