У «Слузі народу» розповіли, що може «пригальмувати» отримання траншу від МВФ

Читать на русском
За словами депутата від СН, є кілька питань, які турбують міжнародних партнерів України і можуть вплинути на транш
Олександр Корнієнкоsluga-narodu.com

Співпраця України з Міжнародним валютним фондом може дещо призупинитися через ситуацію з законопроєктом про Національний банк України та Національним антикорупційним бюро.

Про це заявив народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Наскільки я знаю, є дві позиції, які турбують наших партнерів. Це законопроєкт про НБУ, це продовження реформи НБУ. Але є і позиція щодо законопроєкту про Національне антикорупційне бюро, там можуть бути дискусії, в залі було багато версій, позицій, правок. Історія з НАБУ може нас в цьому питанні небагато... не затримати, а пригальмувати. Я думаю, що це буде такий важливий пункт, можливо, партнери щось додадуть» - сказав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада виконала всі зобов'язання, які дала Міжнародному валютному фонду.

Нагадаємо, Україна отримає 2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду в рамках нової ініціативи Фонду з додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: