У Зеленського розповіли, на що витратять 2,7 млрд доларів від МВФ

Читать на русском
В Офісі президента хочуть використовувати транш для стимулювання економіки, а не витрачати його на поточне споживання
Олег УстенкоFinbalance

Транш для України від Міжнародного валютного фонду в розмірі 2,7 млрд доларів стане фінансовою «подушкою безпеки» і буде використаний для стимуляції економіки в середній і довгостроковій перспективі. Його не будуть витрачати на поточне споживання.

Про це розповів радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Зараз дискусія триває. Але як я розумію ситуацію, частина цих коштів може бути заведена в золотовалютні резерви НБУ, щоб створити додаткову подушку безпеки для країни. Частина цих коштів буде використана в цьому році, але значна частина буде використана в наступному році. Йдеться про використання цих коштів не на, що називається, поточне споживання, а про використання цих коштів, щоб стимулювати економічний розвиток в країні в середньому і довгостроковому проміжку часу. А це означає, що їх треба витрачати на те, що дає так званий синергічний додатковий ефект» - розповів він.

Устенко додав, що з точки зору ефективності, кошти можна використовувати на проєкти, які пов'язані з розвитком інфраструктури, підтримкою або стимулюванням вітчизняних виробників - це забезпечить стійке економічне зростання в країні.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд виділить Україні до річниці Дня Незалежності понад 2,7 млрд доларів – безкоштовно і без додаткових умов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: