Єврокомісія озвучила умову отримання Україною другого траншу допомоги

Читать на русском
Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс озвучив важливу умову для отримання Україною другого траншу макрофінансової допомоги.

Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс озвучив важливу умову для отримання Україною другого траншу макрофінансової допомоги.

За словами чиновника, під час конференції з питань реформ в Україні, українська сторона має виконати комплекс узгоджених політичних заходів.

На яких підставах українці можуть в'їхати в Євросоюз і для кого планують відкрити кордониХто може в'їхати в країни Євросоюзу під час карантину і для кого найближчим часом хочуть відкрити кордони, розібралося Слово і діло.

«ЄС може виділити другий транш, коли будуть виконані узгоджені заходи політики. Останнім часом намітився явний прогрес. Однак все невиконані політичні умови мають бути швидко реалізовані, поряд із співпрацею України із МВФ», - заявив Домбровскіс.

За словами представника Єврокомісії, для отримання ще 600 млн євро допомоги Україні треба просувати важливі реформи, які наближають її до ЄС.

«По-перше, судова система, де реформи Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів мають включати конструктивні пропозиції Венеціанської комісії», - сказав він, зазначивши і важливість боротьби з корупцією.

Також, як додав Домбровскіс, українській владі необхідно поліпшити бізнес-клімат у країні та зміцнити систему корпоративного управління у держпідприємствах.

Раніше повідомлялося про те, що Євросоюз виділить понад 2 млрд на «Східне партнерство».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: