Любченко розповів, що чекає Україну без траншу від МВФ

Читать на русском
Любченко впевнений, що Україна отримає транш МВФ, так як це дешеві гроші, які дуже необхідні державному бюджету.
Олексій ЛюбченкоДПС України

Україна виконала всі умови Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу. Але навіть якщо МВФ не дасть Україні грошей, вона не зазнає від цього особливих труднощів.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр економіки України Олексій Любченко, повідомляє Telegram-канал Всеукраїнського форуму «Україна 30».

Любченко впевнений, що Україна отримає транш МВФ, оскільки це дешеві гроші, які дуже необхідні державному бюджету.

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

«В цьому випадку це не інвестиційні кошти, це кошти підтримки бюджету, підтримки обслуговування державного боргу. Це дозволяє перерозподілити інші кошти в бюджет розвитку та інвестиції, інфраструктурні проєкти, щоб гроші оберталися в економіці», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні. У Раді планують ухвалити всі необхідні МВФ закони до літа.

Раніше в МВФ назвали умову для отримання Україною наступного траншу. А представник фонду зазначив, що в переговорах щодо отримання Києвом нового траншу за програмою stand-by вже є певний прогрес.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: