У Мінфіні готові до затримки траншу від МВФ

Читать на русском
У Міністерстві фінансів розповіли, що Україна буде готова до можливої затримки траншу від МВФ.
Фото з відкритих джерел

У Міністерстві фінансів України очікують надходження траншів за програмою Міжнародного валютного фонду, однак можуть пройти період пікових виплат за держборгом і без кредиту.

Про це у міністерстві розповіли РБК-Україна.

На запит журналістів у відомстві відзначили, що запас ліквідності, динаміка внутрішнього ринку запозичень і менший, ніж планувалося на цей період дефіцит держбюджету, дозволяють їм бути готовими до «деяких затримок в отриманні чергового траншу від МВФ».

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

«Однак державний бюджет цього року побудований на основі допущення про отримання траншів за програмою МВФ і в найближчому майбутньому ми очікуємо виконання всіх необхідних умов для прогресу в програмі МВФ», – сказали в міністерстві.

Що ж стосується джерел коштів для розрахунку за боргами, в Мінфіні вказали, що провели проактивну роботу з викупу єврооблігацій, що погашаються у вересні цього року на суму 435 млн доларів і мають достатньо інструментів, щоб стабільно пройти пікові виплати.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко розповів, на що доведеться піти заради нового траншу від МВФ.

Нагадаємо, в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: