Україна поки не вирішила, на що розподілити 2,7 млрд доларів від МВФ

Читать на русском
У Міністерстві фінансів поки не вирішили, як розподілити транш від МВФ у розмірі 2,7 мільярда доларів.
euractiv.com

До кінця серпня Україна отримає від Міжнародного валютного фонду 2,7 млрд доларів. Про цей транш стало відомо більше пів року тому, однак в Україні ще не визначилися, як будуть використовувати цю допомогу.

Про це представники Міністерства фінансів та Національного банку розповіли у коментарі РБК-Україна.

Рішення, як використовувати кошти, кожна країна може приймати самостійно - вони можуть залишитися в резервах або після переведення в долари піти на покриття дефіциту держбюджету.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Згідно з процедурою, відповідні кошти надходять на рахунки НБУ, а потім вже приймається рішення про їхнє призначення», - повідомили виданню в Мінфіні.

За інформацією співрозмовників, у НБУ не проти залишити всю суму в золотовалютних резервах.

Однак, Мінфіну гроші необхідні для виплат за зовнішнім боргом у вересні. І якщо міністерство захоче направити всю суму до бюджету, НБУ доведеться погодитися, зокрема, і тому, що розпорядником коштів є саме Мінфін.

В якій саме пропорції пройде розподіл 2,7 млрд доларів, чиновники поки публічно не говорять.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд виділить Україні до річниці Дня Незалежності понад 2,7 млрд доларів – безкоштовно і без додаткових умов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: