На рахунок України надійшли $2.7 млрд від МВФ

Читать на русском
МВФ виділяє ці кошти всім країнам-членам фонду на відновлення економіки після коронакризи.
euractiv.com

На рахунок України 23 серпня надійшло 1,9 млрд доларів СПЗ (Спеціальні права запозичення) від Міжнародного валютного фонду в рамках нового розподілу. Це становить 2,7 млрд доларів.

Про це повідомила перша заступниця глави НБУ Катерина Рожкова у Facebook.

Зазначається, що МВФ виділяє ці кошти всім країнам-членам фонду на відновлення економіки після коронакризи.

«Сьогодні 1,9 млрд СПЗ надійшли на рахунок України в МВФ! Це кошти нової емісії, які Рада Директорів МВФ розподілила між країнами, пропорційно їхньому капіталу в МВФ. Чудовий подарунок до Дня Незалежності!», - написала Рожкова.

При цьому, Рожкова уточнила, що 1,9 млрд СПЗ – це еквівалент близько 2,7 млрд доларів.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

Як раніше повідомляли ЗМІ, виконавча рада МВФ погодилася з пропозицією директора-розпорядника Фонду Крісталіни Георгієвої про новий загальний розподіл СПЗ у розмірі, еквівалентному 650 млрд дол. (найбільший розподіл в історії МВФ), для задоволення довгострокових глобальних потреб у резервах під час найглибшої кризи з часів Великої депресії. Георгієва пообіцяла представити цю пропозицію про новий розподіл СПЗ раді керуючих МВФ для розгляду та затвердження. Зважаючи на розмір квоти України в МВФ (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд доларів.

Нагадаємо, що Україна може втратити транш у 600 мільйонів євро, якщо не вирішить ситуацію з МВФ до 14 вересня.

Раніше ми повідомляли, що у Зеленського розповіли, на що витратять 2,7 млрд доларів від МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: