В Офісі президента не виключили отримання від МВФ 700 млн доларів у вересні

Читать на русском
Йдеться про ті гроші, які належить отримати Україні за кредитною програмою МВФ, затвердженою ще у 2020 році
Олег УстенкоГлавком

Україна вже у вересні, швидше за все, отримає від Міжнародного валютного фонду наступний транш за кредитною програмою в розмірі 700 млн доларів. Також не виключено, що кредитна програма буде продовжуватися.

Про це заявив радник президента з питань економіки Олег Устенко в коментарі Інтерфакс-Україна.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Відбулася більш ніж успішна телефонна розмова президента країни з главою Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою. В Україну їде місія МВФ. До того ж Україна виконала всі попередні умови Фонду. Ми очікуємо, що досить швидко буде отримано новий транш від МВФ близько 700 млн дол... Припускаю, що зараз ми рухаємося за наступним сценарієм: у вересні - місія, відразу ж питання України виноситься на засідання Ради директорів МВФ, і буквально у вересні очікую, що ми отримаємо новий транш» - розповів він.

Устенко не виключає, що через демонстрацію Україною хорошого прогресу у виконанні вимог МВФ програму можуть продовжити.

«У нас є серйозний прогрес, і це було відзначено. Так що я не виключаю, що програму можуть продовжити» - резюмував він.

Нагадаємо, 3 серпня стало відомо, що МВФ виділить рекордні 650 млрд доларів на відновлення економіки. З них Україна отримає 2,7 млрд - без жодних умов і поза рамками кредитної програми.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що українська влада виконала всі зобов'язання, які дала Міжнародному валютному фонду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: