Українському журналісту у Криму загрожує 18 років в'язниці – Денісова

Читать на русском
Окупанти в Криму вимагають 18 років в'язниці для журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка. У МЗС висловили рішучий протест.
фото ТАСС/ facebook.com/denisovaombudsman

Окупанти в Криму вимагають 18 років позбавлення волі для громадянина України, журналіста «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка.

Про це повідомила уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова у Facebook 16 липня.

В російських тюрмах незаконно утримують 9 громадянських журналістів – МЗСРосія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові. У російських тюрмах незаконно утримують 9 громадянських журналістів.

«Українському громадянинові Владиславу Єсипенку загрожує 18 років позбавлення волі! На такому покаранні наполягає сторона звинувачення. Висновок оголосили вчора в підконтрольному Росії так званому «Сімферопольському районному суді», - повідомила Денисова.

Вона нагадала, що окупанти звинувачують Єсипенка в нібито «незаконному виготовленні вибухових речовин і зберіганні зброї». Журналіст не визнає своєї провини.

«Такий обвинувальний акт є прикладом залякування незалежних журналістів, придушенням свободи думки в тимчасово окупованому Криму та ще одним свідчення політики переслідування та репресій українських громадян країною-окупантом», - заявила омбудсмен.

Так званий «суд» над Єсипенком прокоментували в МЗС України. Як заявили в міністерстві, всі звинувачення на адресу українця - безпідставні.

«Розглядаємо судилище над Владиславом Єсипенком як продовження Російською Федерацією репресій проти незгідних із тимчасовою окупацією Кримського півострова, систематичне придушення свободи слова та перешкоджання діяльності незалежних ЗМІ», - йдеться в коментарі на сайті відомства.

МЗС України закликав міжнародне співтовариство посилити політико-дипломатичний тиск на країну-агресора Росію. Зокрема, змусити припинити порушувати права людини в Криму.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо, що Єсипенку в окупованому Криму окупанти продовжили арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: