Побиття журналіста на Банковій: поліція порушила кримінальну справу

Читать на русском
Під час акції протесту на вулиці Банковій група чоловіків перешкоджала професійній діяльності одного із представників ЗМІ та побили його.
Укрінформ

За фактом нанесення у суботу, 14 серпня, тілесних ушкоджень журналісту на столичному Печерську відкрили кримінальне провадження.

Про це інформує поліція Києва.

«Під час сьогоднішньої акції на вулиці Банковій група чоловіків перешкоджала професійній діяльності одного із представників ЗМІ та побили його. Наразі поліцейські встановлюють осіб зловмисників», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що до Печерського управління поліції з заявою про правопорушення звернувся журналіст, якому під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли тілесні ушкодження.

Давид АрахаміяНародний депутат України
Арахамія пообіцяв не обмежувати свободу словаСказано 30 серпня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків та очевидців події.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення причетних осіб.

Нагадаємо, що члени організації «Національний корпус» зібралися на мітинг під Офісом президента сьогодні, 14 серпня. Під час протестів почались сутички.

Окрім цього, після сьогоднішньої акції протесту під Офісом президента на кореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного було скоєно напад. Нападники знімали все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу.

Раніше ми повідомляли, що у сутичках на Банковій постраждали поліцейські і нацгвардійці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: