Байден назвав евакуацію з Кабула однією з найскладніших операцій

Читать на русском
Згідно з повідомленням президента Байдена, США з 14 серпня евакуювали з кабульського аеропорту 13 000 людей.
фото з відкритих джерел

Президент США Джо Байден виступив на захист своїх зусиль для евакуації з Кабула громадян США і громадян Афганістану, які зазнають небезпеки після захоплення влади у країні талібами.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що Байден, який звернувся до американців 20 серпня з Білого дому, назвав «повітряний міст» між Афганістаном і західними країнами «однією з найскладніших операцій такого роду за всю історію».

Згідно зі словами американського президента, США з 14 серпня евакуювали з кабульського аеропорту 13 000 людей (афганців і громадян інших країн), а з урахуванням липня місяця – 18 тисяч).

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Також, він пообіцяв евакуювати «будь-якого американця, який побажав би повернутися до США». Ще кілька тисяч людей, за словами Байдена, були евакуйовані приватними чартерними рейсами «за сприяння уряду США».

За даними НАТО, з того моменту, як бойовики «Талібану» захопили Кабул, з Афганістану в цілому було вивезено понад 18 тисяч людей.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 серпня, український літак евакуював людей із Кабулу. Також, Україна заявила, що готова прийняти афганців із групи ризику.

Раніше ми повідомляли, що лідер політичного крила «Талібану» Абдул Гані Барадар прибув до столиці Афганістану Кабула. Повідомляється, що там він проведе переговори про створення уряду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: