Податкова амністія: Немчинов порадив встигнути подати декларацію

Читать на русском
Міністр радить скористатися податковою амністією. Інакше в майбутньому на власників грошей і майна, що взялися не зрозумій звідки, чекають проблеми
Міністр Кабміну Олег Немчиновslovoidilo.ua

Українці які в дев'яності роки заробляли свої статки та набували майно, будучи при цьому поза правовим полем, мають прекрасну можливість легалізувати свої придбання, завдяки податковій амністії. І варто поспішити, бо після амністії буде тотальний контроль.

Про це розповів міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я думаю, що ні для кого не секрет, що в 90-і роки, на початку нульових дуже багато людей працювали не просто неофіційно. Вони працювали фактично у позаправовому полі, не здійснюючи будь-яких правопорушень, саме тому, що так був організований в той час робочий процес. Люди, які отримали в той момент певні статки, мова йде про будинки, квартири, можливо технічні споруди, навіть земельні ділянки, вони зараз отримали з 1 вересня завдяки ініціативі президента Володимира Зеленського легальну можливість це легалізувати», - сказав він.

Податкова амністія: хто зможе подати одноразову декларацію та як це зробитиПодати одноразову декларації можна з 1 вересня. Хто може подати декларацію та як це зробити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Немчинов нагадав, що тенденція до посилення фінансового моніторингу - це не Українська тенденція, а загальноєвропейська. І незабаром доведеться звітувати фіскальним органам за будь-яку маломальськи велику покупку.

«Скоро не можна буде просто витягти гроші з Панчохи і заплатити за якусь велику покупку. Треба буде пояснювати фіскальним органам, звідки такі гроші, чи не отримані вони незаконним шляхом. Тому власне це досить прозорий варіант, щоб легалізувати свої доходи, отримані в попередні періоди, можливо, була якась незадекларована спадщина», - пояснив він.

Нагадаємо, 16 липня президент України Володимир Зеленський підписав закони №1539-9 і №1542-9, які вводять для українців податкову амністію.

Раніше в Міністерстві фінансів пояснили, що закон про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб не створює додаткових податків для громадян, а навпаки – сприяє детінізації активів.

Також при амністії капіталів в Україні ніхто не вимагатиме від громадян проведення обов'язкової оцінки майна. Це буде абсолютно добровільно - за умови, що це не закордонне майно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: