При податковій амністії не змушуватимуть оцінювати майно – Гетманцев

Читать на русском
Із закордонним майном ситуація інша - там потрібна оцінка. Але якщо майно знаходиться в Україні, його можна не оцінювати
Данило Гетманцевsluga-narodu.com

При амністії капіталів в Україні ніхто не вимагатиме від громадян проведення обов'язкової оцінки майна. Це буде абсолютно добровільно - за умови, що це не закордонне майно.

Про це розповів голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев в інтерв'ю UBR.

«Дуже важливо розуміти, що ми не говоримо про оцінку майна в Україні. Ви самостійно як особа, яка бере участь у податковій амністії, приймаєте рішення, чи проводити оцінку майна. Оцінка взагалі не потрібна. Якщо хочете, берете вартість покупки активу. Якщо хочете, взагалі напишіть 20 грн», - зазначив він.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

Гетманцев додав, що із закордонним майном ситуація інша - там потрібна оцінка. Але якщо майно знаходиться в Україні, його можна не оцінювати. У цьому випадку повністю виключається ризик корупційної змови між оцінювачем і декларантом.

У вівторок, 15 червня, Верховна рада схвалила законопроєкт №5153 у другому читанні. Цим документом пропонується амністія капіталів - одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх доходів.

Скористатися добровільним декларуванням можуть фізичні особи-резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізособи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об'єктів декларування або на момент нарахування (отримання) доходів, коштом яких придбано об'єкти декларування.

У Міністерстві фінансів пояснили, що закон про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб не створює додаткових податків для громадян, а навпаки – сприяє детінізації активів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: