Податкова амністія не поширюватиметься на чиновників – Гетьманцев

Читать на русском
Чиновники не зможуть взяти участь в амністії капіталів, оскільки в Раді побоюються спроб легалізувати вкрадені у країни гроші
Данило ГетманцевСлуга народу

Податкова амністія в Україні не буде поширена на чиновників. Так було вирішено в ході доопрацювання законопроєкту №5153.

Про це народний депутат Данило Гетманцев, голова фінансового комітету Ради, повідомив в ході погоджувальної ради парламенту.

«У комітеті триває робота робочої групи над законопроєктом №5153. Це законопроєкт про так звану податкову амністію. Перше, податкова амністія - це добровільно. Ніяких санкцій за неучасть в ній немає», - зазначив нардеп.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

Гетьманцев також зазначив, що в законопроєкті не мається на увазі «амністія вкраденого».

«Друге - це не стосується активів, отриманих легально зі сплатою податків. Третє - готівка допускається до амністії, але її треба розмістити на банківському рахунку. Четверте - чиновникам пропонується заборонити брати участь в амністії, тому це - не про амністування вкраденого», - сказав Гетманцев.

Нагадаємо, після того, як закінчаться терміни, протягом яких громадяни зможуть скористатися податковою амністією, українська влада почне ретельно перевіряти подальші витрати українців. У прицілі податкових служб виявляться в першу чергу ті, хто здійснює дорогі покупки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: