МВФ приступив до вивчення закону про податкову амністію

Читать на русском
У законі експерти МВФ хочуть побачити запобіжники, які унеможливлять використання закону для відмивання грошей і корупції.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Експерти Міжнародного валютного фонду приступили до аналізу закону про податкову амністію, який 15 червня прийняла Верховна рада.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, в документі експерти хочуть побачити запобіжники, які унеможливлять використання закону для відмивання грошей і корупції.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

«Законом також повинні бути введені надійні процедури ретельної перевірки з метою недопущення зловживань публічними діячами, їх родичами та тісно пов'язаними особами», — підкреслив Люнгман.

У вівторок, 15 червня, Верховна рада схвалила законопроєкт №5153 у другому читанні. Цим документом пропонується амністія капіталів - одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх доходів.

Скористатися добровільним декларуванням можуть фізичні особи-резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізособи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об'єктів декларування або на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких придбано об'єкти декларування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: