У НАТО не виключають завдання ударів по терористах в Афганістані

Читать на русском
У НАТО не виключають можливості нанесення дистанційних ударів по терористах Афганістану - в першу чергу, мова йде про про такі угруповання, як Аль-Каїда.

У НАТО не виключають можливості завдання дистанційних ударів по терористах в Афганістані - передусім, мова йде про про такі угруповання, як «Аль-Каїда», якщо вона повернеться до країни.

Про це заявив сьогодні під час брифінгу генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише сайт Альянсу.

«Угода між США і «Талібаном», яка була укладена в лютому 2020 року, передбачає, що американські війська виходять з Афганістану разом із союзниками по НАТО, але в той же час таліби гарантують, що Афганістан не стане знову платформою для міжнародного тероризму», - заявив він.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

За його словами, НАТО очікує від «Талібану» дотримання цих домовленостей.

«Але союзники по НАТО зберігають здатність завдавати ударів по терористичних групах дистанційно, якщо ми побачимо, що ці терористичні групи намагаються утвердити себе і знову планують атаки проти країн-учасниць НАТО», - додав генсек.

Нагадаємо, після того, як Афганістан перейшов під управління «Талібану», в Кабулі залишилися посольства трьох країн.

Раніше бойовики «Талібану» взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац.

Президент Афганістану, як і велика частина керівництва держави, втік із країни.

На тлі захоплення влади талібами почалася масова евакуація. Сотні людей почали штурмувати пасажирські літаки в Міжнародному аеропорту Кабула.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: