У МЗС назвали головну проблему з евакуацією з Афганістану

Читать на русском
Головна проблема евакуації громадян України з Афганістану полягає в тому, що не всі вони можуть безпечно дістатися до аеропорту Кабула.

Головна проблема евакуації громадян України з Афганістану полягає в тому, що не всі вони можуть безпечно дістатися до аеропорту Кабула. Також самі служби аеропорту в ці дні перебували в колапсі.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Дмитра Кулеби в ефірі Україна 24.

Афганський злам: до чого призведе перемога «Талібану» і до чого тут УкраїнаПеремога Талібану стала можлива тому, що Сполучені Штати Америки кинули Афганістан напризволяще.

«Зараз ключова проблема - це як дістатися до кабульського аеропорту. Тому що в місті багато блокпостів, не кажучи вже про те, як дістатися з-за меж Кабулу, це небезпечна історія. Але ми на зв'язку з усіма нашими співгромадянами, і як тільки з'явиться логістична можливість, ми всіх зберемо і організуємо виліт», - зазначив Кулеба.

За його словами, зараз працює тільки військовий блок аеропорту, через який США вивозять людей вантажними літаками. Крім того, є проблеми з логістикою, зокрема, із дозаправкою літаків, оскільки служби аеропорту були в колапсі.

«Там мільйон проблем потрібно вирішити для того, щоб літак зміг безпечно піднятися в небо», - додав міністр.

Раніше повідомлялося про те, що в Кабулі на території колишньої військової бази США залишилися 12 українських військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: