Авіакомпанії оминають повітряний простір Афганістану

Читать на русском
Авіакомпанії заявили про зміну маршрутів, щоб уникнути повітряного простору Афганістану. Це сталося після того, як Талібан взяв під контроль президентський палац у Кабулі.
Reuters

Авіакомпанії заявили про зміну маршрутів, щоб уникнути повітряного простору Афганістану. Це сталося після того, як «Талібан» взяв під контроль президентський палац у Кабулі.

Мова йде про United Airlines (UAL.O), British Airways та Virgin Atlantic, пише Reuters.

Авіакатастрофа MH17 над Донбасом: як просувається розслідуванняРейс MH17 був збитий над Донецькою областю майже сім років тому. Як просувається розслідування – на інфографіці.

«Авіакомпанії будуть більш уважно ставитися до ризику польотів над зонами конфліктів у останні роки після двох смертоносних інцидентів із застосуванням ракету класу «земля-повітря»,- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, літак Malaysia Airlines був збитий над східною Україною в 2014 році, тоді загинули всі 298 осіб, які перебували на борт. А в 2020 році іранські військові збили літак Міжнародних авіаліній України, загинули всі 176 пасажирів та членів екіпажу.

Як відомо, в Афганістані у неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул.

Президент Ашраф Гані, як і більша частина керівництва держави, втік з країни. Він знаходиться у Ташкенті.

Наступним кроком бойовики назвали проголошення Афганістану ісламським еміратом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: